Nederlands English

Deel je kunstzinnige meesterwerken met liefhebbers en kunstkenners over de hele wereld. Maak deel uit van de grootste world wide art gallery online.

Nieuws

 

Zomerexpositie Vaanakkercollectief

Op zaterdag 8 juni wordt de zomerexpositie geopend van het Mierlose Vaanakkercollectief. Van 11:00-14:00 uur is iedereen welkom in de kunstzaal van bibliotheek Dommeldal, Dorpstraat 113, 5731JN Mierlo. De expositie, met werken van Ton van Overbruggen, Ted Crusio, Laurens van Lieshout en Piet van Berchum  is te zien tot en met 26 augustus.

 

Schilderij van het jaar

Hendrik Elings is de winnaar van Schilderij van het jaar 2017. Het kunstwerk met de titel 'Mijn vader had Alzheimer', vond de jury een heel intens en ook erg groot portret. Voor de overige top 10, zie www.schilderijvanhetjaar.com/winnaarsentop10.

 

ROUTE VAN DE KUNST

ROUTE VAN DE KUNST op 4 en 5 juni 2017 / 11.00-17.00 uur Dit jaar wordt de 10e editie van de Route van de Kunst georganiseerd. Een route langs de ateliers van kunstenaars in Drunen, Haarsteeg, Nieuwkuijk en Vlijmen. Ook nu weer kunt u genieten van een tocht door de lentezon in combinatie met de persoonlijke ontvangst bij 30 kunstenaars met zeer uiteenlopend werk. 

 

Expositie bij Grang De Paul Art in 's-Hertogenbosch

Ans Duin en nog 10 andere kunstenaars exposeren de invloeden van Licht in hun werkgebied. De nieuwe expositie "Passion of The Day Light after a dark period" is van a.s. zondag 7 mei (om 13.00 uur opening) tot 17 juni 2017. Overige kunstenaars: Schilders: Bart Langeveld, Gita Kalishoek, Iris Hurkmans, Joyce Dielissen, Marcel Koeleman, Riki Rooijakkers en Uko Post. Sculpturen: Trudy Dales, Jan Konter. Dichter: Erika Destercke. Locatie: Grang De Paul Art, Handelskade 14, 's Hertogenbosch. Overige openingsdagen: donderdag t/m zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Contact: Sharlon Maria, tel. 0624528544 voor meer info.


 

 

Expositie in kunstkamer Het Plein Brandevoort

In kunstkamer Het Plein Brandevoort (gem. Helmond) exposeren Mariet Wielders, Ted van de Ven en Wim Adams hun werken van 17 november tot 17 december. Openingstijden: donderdag en vrijdag 14.00-17.00 uur, zaterdag 13.00-17.00 uur, en Dickensnight zondag 11 dec. 14.00-20.00 uur. U vindt Het Plein aan Laan door de Veste 116, 5708ZZ Helmond.

 

Expositie Joep Egmond

 Op zondag 1 mei exposeert Joep Egmond zijn werk ik Hotel restaurant la Sonnerie in het brabantse Son. De expositie wordt gehouden in de Traverse zaal en is te bekijken van 14.00 uur tot 17.00 uur. Adres: Nieuwstraat 45, 5691AB Son.

 

Triënnale Beelden Expositie

In een prachtige tuin aan het Emopad 10 te Geldrop tonen 24 kunstenaars hun beelden in steen, hout, brons en keramiek. U treft er zowel figuratieve als abstracte werken. De expositie loopt nog 2 weekenden, 12 & 13 september en 19 & 20 september van 13.00 uur tot 17.00 uur.

 

Beeldende ode aan Koos van Zomeren

In Zetten kunt u op 3 en 4 oktober van 12.00 tot 17.00 uur een expositie gaan bekijken die geïnspireerd is op het werk van schrijver Koos van Zomeren die zijn vijftigjarig jubileum viert. Het zogenaamde "Boek aan de wand" omvat 30 associatieve kunstwerken bij thema's, boeken en de schrijfstijl van Van Zomeren. Elke afbeelding gaat vergezeld van een linkerpagina met citaten van de auteur. Koos zal zelf de expositie openen. Locatie: Ewald Sorbi, Kerkstraat 1, Zetten.

 

Groepsexpositie in Waawijk

Zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 exposeert het collectief 'Kunstzusters Brabant', bestaande uit Kay Ann Gottlieb-Wallace, Anneke Jonkers, Nicolette Peters en Ingrid Piessens van 13.00 tot 17.00 uur in R&G Art Gallery, Grotestraat 69, 5141 JN te Waalwijk. Als collectief van gelijkgestemde vrouwelijke kunstenaars praten zij over kunst in het algemeen en over hun werk in het bijzonder. Ze delen hun kennis op het gebied van ondernemen als creatief en hebben als doel elkaars werk naar een hoger plan te tillen. Voorop staat het behoud van de eigen identiteit én het beter zichtbaar worden in de kunstscene van Brabant. 

 

Hanneke Wetzer tekent voor CD artwork

Hanneke Wetzer, sinds jaar en dag gewaardeerd youXpose gebruikster heeft de vormgeving verzorgd van het nieuwe album van Osama Meleegi. Een puur percussie album van Osama Meleegi, afkomstig van de beroemde Sudanese Meleegi Family. Een unieke mix van Sudanese ritmes, originele composities en een bewijs van verfijnd muzikaal vakmanschap. Hanneke heeft reeds verscheidene malen albumontwerpen voor Mezzoforte Music Productions op haar naam staan, waarbij ze zowel de fotografie als het grafische werk voor haar rekening heeft genomen.

 

Expositie Reinharda Drijfhamer in Prayssac

Vanaf 11 juli exposeert Reinharda Drijfhamer gedurende drie maanden een veertigtal vaandels in het dorp Prayssac (departement Lot, regio Midi-Pyrénées) Frankrijk. De vaandels van 240 cm x 120 cm  hangen buiten in het centrum van het dorp en dragen als thema: "Visages du Monde".  Toegang is uiteraard gratis en de werken zijn dagelijks te zien. Een bijzonder uitstapje als u toch in de buurt bent!

 

Loes Rüland exposeert in Elkerliekziekenhuis

Van 25 april t/m 5 juni 2014 is het werk van Loes Rüland (Geleen, 1962) te zien op de tweede etage van het Elkerliekziekenhuis te Helmond.

 

Open Dag Mathieu Berden

Op zondag 17 maart houdt kunstenaar Mathieu Berden tussen 12.00 en 17.00 uur 'Open Dag' aan de Tuinstraat 17 te Eindhoven. In verband met zijn op handen zijnde verhuizing biedt Mathieu zijn schilderijen en aquarellen, waaronder ook zijn nieuwe doeken, aan tegen verhuisprijzen! 

 

Expositie Tilly Arends-Osendarp

 

Tilly Arends exposeert in de hal van Hospice Alkmaar. Dagelijks te bezoeken van 10.00 - 17.00 uur. Adres: Blanckerhofweg 13, 1816 HG Alkmaar.

 

 

Open Atelier Frans Ouwerkerk

Frans Ouwerkerk heeft iets met schilderen en met muziek. In veel van zijn werken zijn deze twee begrippen dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Noordhollandse Hoofddorp houdt Frans dagelijks Open Atelier vanaf 10.00 u. of op afspraak: 023-5650990.
Zijn blauwe atelier ligt achter zijn huis met gitaar aan de gevel, J.C. Beetslaan 13, 2131 AG  Hoofddorp. Breng gerust uw gitaar mee wanneer u hem bezoekt. Vindt ie leuk. Voor een impressie van Frans en zijn werk surft u naar www.fransouwerkerk.com

 

Expositie Karen Goverde

Karen Goverde exposeert t/m 13 januari 2013 in Galerie Oost 99 in het Noord-Hollandse Hoorn. Karen is een van de youXpose kunstenaars van het eerste uur.
Klik hier om naar haar gallery op deze website te gaan.

 

Exposities Karin Joosten-Raaijmakers

Karin Joosten-Raaijmakers exposeert in het voormalig Harlekijn pand aan de Margrietstraat 49 te Mierlo en in de Open Galerie te Helmond gelegen aan de Molenstraat 121. Karin is met 23 werken vertegenwoordigd op onze website.
Klik hier voor haar gallery.

 

Van Gogh in de Beurs van Berlage

Van Gogh, My Dream Exhibition, toont voor het eerst het belangrijkste deel van het oeuvre van Van Gogh in ééntentoonstelling, op ware grootte en chronologisch gerangschikt. Voor de overzichtstentoonstelling zijn werken van Van Gogh met de allernieuwste technieken digitaal hersteld en op kleur gebracht. Bij de productie van de3D animaties is gebruik gemaakt van innovatieve stereoscopie. De tentoonstelling loopt van 15 september 2012 t/m 19 mei 2013.
 
Levendige kleuren
David Brooks, Van Gogh kenner en samensteller van de tentoonstelling, heeft geadviseerd bij de digitale reconstructie van de schilderijen. Brooks legt uit: “Van Gogh wilde met zijn schilderijen levendige kleuren latenzien. Helaas is een deel van Van Goghs schilderijen door de tijd vervuild en verkleurd. Sommige bloemknoppenin Amandelbloesem (1890) waren bijvoorbeeld roze. Deze kleur is verdwenen.” Door de kleuren met terughoudendheid terug te brengen laat de tentoonstelling beter dan ooit zien hoe Van Gogh zijn werken voor ogen moet hebben gehad.
 
De werken worden begeleid door quotes uit Van Goghs brieven. Veelal over de intenties van zijn werk en de droom die hij daarmee voor ogen had. In combinatie met de zuivere weergave van het werk, zorgt dit ervoordat de bezoeker dicht bij de geest van Vincent van Gogh komt en zijn oeuvre op een ongewoon originele manier ervaart.
 
3D animaties
Onderdeel van de tentoonstelling zijn zeven 3D animaties. Door bekende schilderijen minutieus in nieuwe dimensies te brengen worden bezoekers uitgedaagd om op een nieuwe manier naar deze werken te kijken. Gesuggereerde bewegingen komen tot leven, de gelaagdheid en verborgen details worden zichtbaar. Zo geeft Van Gogh, My Dream Exhibition de bezoekers een kijkje in het artistieke brein van Vincent Van Gogh.
 
Van Gogh, My Dream Exhibition vormt, vooruitlopend op de heropening van een aantal grote musea, een welkome en waardevolle aanvulling op het culturele aanbod in Amsterdam. Algemene informatie Van Gogh: My Dream Exhibition is te zien van 15 september 2012 t/m 19 mei 2013 in de Beurs van Berlage, Beursplein 1, Amsterdam. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Entrée 16,50 euro. Meer informatie: www.mydreamexhibiton.com.
 
Bron: www.beursvanberlage.nl

 

 

Duizendste kunstwerk geplaatst op youxpose.nl

In de eerste week van april heeft youxpose het duizendste kunstwerk op de website kunnen registreren. Het werk, getiteld Eva2, werd geupload door Miranda Das uit het Brabantse Mierlo en is een portret in acryl van haar 11 jarige dochter. Reden voor youxpose om eens bij Miranda op de koffie te gaan en haar een kleine attentie te overhandigen ter ere van deze mijlpaal.

We worden hartelijk ontvangen in een lichte tussenwoning die naast rust en orde zeker ook creativiteit uitstraalt. Al was het maar door de schilderijen van eigen hand die de woonkamer sieren. Miranda blijkt een gemakkelijke prater en we voelen ons al snel op ons gemak. Tijd dus voor een nadere kennismaking.

Miranda vertelt door een kennis op onze website te zijn gewezen. Na een bezoekje aan de site besloot ze haar schilderijen erop te plaatsen omdat de laagdrempeligheid en uitstraling haar wel aanspraken. Ook is ze tevreden over het gebruiksgemak van de website. Een verbeter-puntje zou volgens Miranda een mogelijkheid tot het plaatsen van reacties kunnen zijn.

Op onze vraag of ze een kunstopleiding heeft gehad of schilderscursussen volgde, antwoordt Miranda ontkennend. Zoals meerdere creatieven op onze website is Miranda autodidact. "Ik schilder best veel maar wil mezelf echt niet als kunstenaar beschouwen" aldus Miranda, "ik vind het gewoon heerlijk om te doen". Miranda schildert al sinds haar jeugd maar heeft in de loop der jaren haar stijl van schilderen noodgedwongen wat aangepast. "Toen ik begin dertig was is bij mij MS geconstateerd. Ik kwam met een eenzijdige verlamming in een rolstoel terecht en had problemen met mijn gezichtsvermogen aan één oog" vertelt ze. Omdat Miranda het niet accepteerde haar verdere leven in een rolstoel te moeten doorbrengen, heeft ze met veel oefenen en een enorm doorzettingsvermogen de rolstoel achter zich kunnen laten. "Ik ben er gelukkig best goed uitgekomen en een beperkte motoriek in mijn rechterarm is eigenlijk het enige –naast het feit dat ik vrij snel moe ben– wat ik eraan heb overgehouden. Prachtig toch? Met de manier waarop ik op dit moment in het leven sta ben ik heel tevreden" vervolgt ze. Nuchter als ze is, bekent Miranda overigens niet veel op te hebben met de manier waarop kunst vaak wordt opgeklopt. "Iedereen moet zelf gewoon bepalen of een kunstwerk wel of niet aanspreekt. Daarvoor heb je geen quasi-intellectueel betoog van een kunstcriticus nodig".
Kortom: de youxpose filosofie in een notendop. Op naar de volgende duizend. pic.twitter.com/aI6flkUO

 

 

youXpose 1 jaar online!

11 januari 2012

Vandaag precies één jaar geleden is de website van youXpose, na een voorbereiding van ruim een half jaar, online gegaan.

Er zijn vele positieve reacties geweest en tot op heden hebben circa 130 kunstenaars, waaronder ook diverse buitenlandse kunstenaars, de weg naar youXpose gevonden en daar de stap gezet om hun kunstwerken te exposeren. youXpose, welke inmiddels tweetalig is (Nederlands/Engels) is hard op weg naar de plaatsing van het duizendste kunstwerk. Een eerste mijlpaal welke zeker niet ongemerkt voorbij zal gaan. Ook het aantal bezoekers van de website youXpose laat een positieve ontwikkeling zien, waarbij er belangstelling is vanuit binnen -en buitenland.

 

Al geruime tijd zijn we actief op Twitter en zijn de eerste stappen gezet om ook Facebook in te zetten om onze naamsbekendheid in binnen- en buitenland verder te vergroten. We streven naar een verdere toename van exposanten, tentoongestelde kunstwerken en bezoekers om zo een nog interessanter expositieplatform voor kunstliefhebbers uit de hele wereld te worden. De website is zo ingericht dat kunstenaars rechtstreeks in contact kunnen komen met andere kunstenaars en/of mensen die op zoek zijn naar kunst. Op deze wijze willen wij de kunstenaar de gelegenheid bieden om niet alleen te exposeren, maar desgewenst ook te verkopen/verhuren, zonder tussenkomst van derden. Om deze reden is er ook de mogelijkheid gecreëerd om een prijsvermelding (tegen een geringe éénmalige vergoeding per prijsvermelding) bij het geëxposeerde kunstwerk te plaatsen.

 

We zijn trots op de resultaten in het eerste jaar van ons bestaan en we vertrouwen op een mooie groei van de website de komende jaren.

 

 

Ferdy Steger op Biënnale van Florence 2011

Ferdy Steger, een van de kunstenaars van het eerste uur op youXpose, heeft een succesvolle deelname aan de Biënnale van Florence achter de rug. Vertegenwoordigd met drie schilderijen wist hij lovende kritieken van de internationale kunstwereld te vergaren. De tiendaagse expositie én het verblijf in het onvoorstelbaar mooie Florence heeft op Ferdy een grote indruk achtergelaten. Steger mailt inmiddels met kunstliefhebbers en kunstenaars over de hele wereld. Daar zullen zeker nuttige ontwikkelingen uit kunnen voortvloeien. Tijdens zijn verblijf in Florence ontwikkelde Ferdy samen met collega-kunstenaar Bart Somers het zogenaamde Embrace Art concept, een kunstproject dat innovaties en creativiteit binnen organisaties moet bevorderen.

 

Bron: Brabants Dagblad

 

 

Officiële overhandiging kunstwerk

Eind oktober heeft de overdracht plaatsgevonden van het door youXpose geveilde kunstwerk ten bate van de CliniClowns. De nieuwe trotse eigenaar is het ESP, centrum voor fysiotherapie, medische fitness en reïntegratie te Gennep.  Harald Bant en Erwin Jansen, de drijvende krachten van ESP, verzekerden Ton keultjes en Gerrit-Jan Spaans van youXpose, een opvallende plaats voor het schilderij binnen het ESP centrum in te zullen ruimen. 

 

Ted Noten Kunstenaar van het Jaar 2012


5 november 2011

Zojuist is bekend gemaakt dat Ted Noten tot Kunstenaar van het Jaar 2012 is verkozen. Hij gaat er niet alleen met de eer vandoor want hij ontvangt ook nog eens de bijbehorende geldprijs van €10.000,-. Ted Noten versloeg (andere) bekende kunstenaars zoals Anton Corbijn, Marlene Dumas en Erwin Olaf. Talent van het Jaar is Faranu (1980) en Marte Rölling(1939) is verkozen tot Briljanten Kunstenaar van het Jaar. De briljanten kunstenaar is de kunstenaar ouder dan 65 die het hoogst in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars is geëindigd.

Dit jaar zijn er bij de verkiezing Kunstenaar van het Jaar bijna 40.000 stemmen uitgebracht. En hiervan is dus een goot deel naar Ted Noten gegaan die hiermee Sam Drukker opvolgt. Het is dan ook niet verbazend dat er vele lovende woorden waren over hem van de verbonden panelleden en het publiek. Enkele meningen: “Ted Noten weet altijd te verrassen. Hij maakt sieraden die veel meer zijn dan versierselen, ze zijn een uiting van zijn oog op de wereld om ons heen. Vaak een statement met humor en (zelf)reflectie.”, “Origineel, bijzonder, durft grenzen te verleggen.”, “De blote emotie verbonden aan vakmanschap; de grote mond van een ‘jongen in de man’ verbeeld op een draagbare manier: ik hou van dit werk van deze man.”, “Ted houdt van vrouwen en vernieuwt de vormgeving – en andersom!”

De verkiezing Kunstenaar van het Jaar is één van de oudste en grootste verkiezingen op het terrein van kunst in Nederland. Eerdere winnaars zijn bijvoorbeeld Ans Markus, Henk Helmantel en Corneille. 

 

Atelierroute Eindhoven en regio


1 en 2 oktober is weer de jaarlijkse atelierroute actief. Er zijn dan ongeveer 100 ateliers geopend voor publiek vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur. Elk jaar zijn er weer nieuwkomers! Door deze Atelierroute te houden is het wat makkelijker voor publiek om vrijblijvend een atelier binnen te gaan en kennis te maken met de kunstenaar en zijn/haar werk. De ateliers zijn herkenbaar aan de blauw/grijze vlag. De exacte routebeschrijving treft u op: http://www.dse.nl/~atelierroute/

 

 

Veiling gesloten

Het bieden op het kleurrijke schilderij ten bate van de CliniClowns is niet meer mogelijk. Over de overhandiging van de cheque aan het CliniClowns team zullen we u op deze nieuwspagina binnenkort verslag doen.

 

Bied mee op dit werk ten bate van de CliniClowns

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is het kleurrijke eindresultaat van de spontane inspanningen van een veertigtal bezoekers van de kunstmarkt in Mierlo op 26 juni. Jong en oud schilderde bij onze youXpose-stand naar eigen inzicht mee aan het bijzondere schilderij van 120 x 100 cm, dat op deze site geveild wordt ten bate van het werk van de CliniClowns. Een prachtig stuk voor thuis aan de wand of om een saai kantoor eens wat nieuw leven in te blazen. Laat zien dat u de CliniClowns een warm hart toedraagt en bied mee via het contactformulier onderaan de pagina. Het startbod bedraagt vijftig euro. Dagelijks wordt op deze pagina het hoogste bod tot op dat moment vermeld. Helaas, de veiling is inmiddels gesloten. (red.)

 

Geslaagde presentatie youXpose

YouXpose stond op 26 juni jl. volop in de belangstelling met haar schilder-actie ten bate van het werk van de CliniClowns. Bezoekers van de kunstmarkt in Mierlo werden uitgenodigd om mee te schilderen aan een kunstwerk voor dit goede doel. Ruim veertig mensen - van jong tot oud- gaven aan deze uitnodiging gehoor. Hieronder een impressie van deze geslaagde middag.

 

       

 

Dick Bruna in het Rijksmuseum

Grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken Dick Bruna (1927) geeft aan het Prentenkabinet van het Rijksmuseum, het museum van Nederland, een selectie van zijn werk in langdurig bruikleen. Zijn ontwerpen voor pocketcovers, reclamemateriaal en kinderboeken, waaronder uiteraard Nijntje, beslaan de periode 1953-2007. De overzichtstentoonstelling loopt van 5 juli t/m 29 augustus in de 'Aanwinstzaal' van het Rijks.

Ruim 120 werken op papier werden door het Rijksmuseum uitgezocht uit het oeuvre van Bruna. Beroemde ontwerpen als de Zwarte Beertjes pocketcovers (Havank, Charteris en Simenon) uit de jaren ’60 en ’70, reclame-campagnes (affiche Karnemelk, omdat ’t zo fris is) en definitieve tekeningen in plakkaatverf voor het boekje ‘Circus’ behoren tot de selectie. Het gehele ontwerpproces voor het boekje De brief van Nijntje kan worden gevolgd doordat ontwerpschetsen, uitgewerkte tekeningen maar ook uiteindelijk niet gebruikte tekeningen door het museum werden verworven in bruikleen. De tekeningen en schetsen van Bruna zijn uitgevoerd in pen, potlood en plakkaatverf. Ook maakte Bruna – vooral in zijn ontwerpen voor boekomslagen – vaak gebruik van collagetechnieken.

 

Expositie

Van 28 mei tot 30 juli 2011 exposeren een zestal kunstenaars in het industriele pand van Postelmans Bloemisten aan de Lovense Kanaaldijk 45-2 in Tilburg. De tentoonstelling is wekelijks van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Er worden werken getoond van Karen Goverde, Marij Verhoof-van Dijk, Clementine Gerhardt, Ed Saenen, Grace van den Dobbelsteen en Gonny Sluiters. Wandel gerust eens binnen tijdens de zomermaanden!

 

youXpose is vernieuwd

Allereerst bedanken we natuurlijk alle gebruikers/artiesten voor het vertrouwen in ons online expositie platform. Zonder onze gebruikers zou youXpose immers geen bestaansrecht hebben.

Om hen nog beter van dienst te kunnen zijn en nog meer exposure te kunnen garanderen is onze website sinds 20 april uitgebreid met een Engelstalige versie. Naast de taalkeuzemogelijkheid op youxpose.nl is de website vanuit elders in de wereld te benaderen via youxpose.net. Deze site is standaard geoptimaliseerd voor engelstalige browsers maar is inhoudelijk exact gelijk aan de Nederlandse website.

Nieuw op onze website is de nieuwspagina. Hierop brengen we nationale en internationale kunstgerelateerde nieuwsfeiten. Uiteraard kunnen we ook jouw expositie aankondigen op deze pagina. Stuur daartoe via het contactformulier je naam, het soort kunstwerken, het expositieadres en de looptijd van de tentoonstelling, dan zorgt het youxpose-team voor de vermelding. Aankondigingen van bijzondere workshops of kunst-evenementen zijn natuurlijk ook welkom, maar daarvan kunnen we de plaatsing niet garanderen.

Wanneer je werken op youxpose.nl te koop zijn, is het aan te raden je werk van een prijsvermelding te voorzien.
De ervaring leert dat dit voor bezoekers de drempel om tot aankoop over te gaan aanzienlijk verlaagt.

Het youXpose team wenst iedereen veel plezier bij het gebruik van de vernieuwde website.

 

 

youXpose presentatie nu op YouTube

Middels een informatieve video presenteren we onze website kort en bondig aan het grote publiek. Ben je zelf kunstenaar en zou je in een volgende video willen figureren? Stuur dan een mailtje naar info@youxpose.nl, vertel wie je bent en wat je doet en misschien kunnen we wel van je diensten gebruikmaken!                   

 

Stedelijk Museum heropend

The Temporary Stedelijk 2 vanaf 3 maart 2011

De tijdelijke openstelling van het Stedelijk Museum is een succes: de deuren zijn open en zowel kunst als bezoekers kunnen na zeven jaar sluiting weer het gebouw in. Het Stedelijk Museum is dan ook erg blij aan te kunnen kondigen dat het tijdelijke programma wordt voortgezet in 2011.

Het eerste deel van The Temporary Stedelijk at the Stedelijk Museum liep tot en met 9 januari 2011. Het Stedelijk heeft op 3 maart jongstleden een geheel nieuw programma gepresenteerd, waarbij de beroemde collectie moderne en hedendaagse kunst en vormgeving centraal staat.

Het nieuwe Stedelijk. Je vindt het prachtig of afzichtelijk. Weggegooid gemeenschapsgeld of een zegen voor de vaderlandse cultuurbeleving. Oordeel zelf.  http://www.stedelijkmuseum.nl/

 

 

Kunstmanifestatie in Mierlo

Sedert 2007 is de Kunstmarkt in het brabantse Mierlo een niet meer weg te denken evenement. Diverse regionale, maar ook landelijke kunstenaars laten op deze markt zien wat zij zoal in huis hebben: van beeldende kunst tot straattheater, van figuratieve kunst tot abstract.

 

DIVERSITEIT
De kunstmarkt biedt voor iedereen een diversiteit aan kunstvormen. Centraal in het dorp gelegen, op en rond een idyllisch pleintje, staan de diverse stands van de kunstenaars. De bezoeker kan genieten van vele vormen van kunst. Beelden, schilderijen, keramiek, paintbrush.... te veel om op te noemen. En youXpose is erbij.